Lakkaus

 

Edelleen suosituin pintakäsittely on lakkaus. Lakka suojaa hyvin puuta pieniltä kolhuilta. Pohjalakkaamme aina lattiat jolloin lopputulos jää vaaleammaksi ja pinta sileämmäksi verrattuna muihin värittömiin pintakäsittelyihin.

Pohjalakkaus suoritetaan kolmeen kertaan välihionnalla ja pintalakkaus kahteen kertaan. Lakkaan voidaan lisätä aavistus valkoista väripigmenttiä jolloin lopputulos on edelleen vaaleampi. Tämä valkolakkaus sopii parhaiten vaaleille puulajeille. Peruslakkana käytämme Kiilto/Teknoksen Total pohjalakkaa sekä AKU DE LUXE pintalakkaa. Näistä lakoista on pisin ja myönteisin kokemus.

Puhtaaksihionta ja lakkaus

Puhtaaksihionta ja valkolakkaus

2k KALLE PRO julkisen tilan lakalla

(ei voi valkolakata)

 

24 €/m²

25 €/m²

26 €/m²

Öljyvahaus

 

Lakkausken eleettömän pinnan vastakohtaa hakevalle öljyvahaus luo rustiikkista tunnelmaa. Öljyvahaus reagoi puuhun luoden elävän persoonallisen pinnan. Sävyn voimakkuus voi vaihdella sekä joitain satunnaisia hiomajälkiä voi esiintyä. Malli ei koskaan vastaa kokonaista lattiaa.

Öljyvahatussa lattiassa vaha jää päällimmäiseksi kerrokseksi muodostaen likaa ja nesteitä hylkivän pinnan johon lika ei tartu. Seoksen hartsit kovettavat puuta, vaha suojaa pintaa ja öljy kyllästää. Lattiasta jää hyvin hengittävä. Öljyvahoilla on mahdollista värjätä lattia luonnonsävyistä lähtien aina rohkeisiin intensiivisiin väreihin asti. Öljyvahattu pinta onkin helppohoitoinen vaihtoehto niin olohuoneeseen kuin vaikkapa kesäkahvilaan.

Sävyt jakautuvat erityisesti lattiapintoihin tarkoitettuihin luonnollisempiin sävyihin sekä muihin tyypillisesti intensiivisempiin sävyihin jotka voivat olla yllättävän voimakkaita käytettynä lattian suureen pinta-alaan. Suositamme ensin mainittuja sävyjä. Joitain sävyjä voidaan myös sekoittaa keskenään. Näistä esimerkkinä kuultava vaalean harmaa.

Öljyvahaukseen menevä lattia vaatii aina enemmän viimeistelyhiontaa mikä tarkoittaa pidempää työaikaa. Vastaavasti Osmo Color öljyvaha kuivuu hitaammin kuin lakka joten työaikaa on syytä varata hieman enemmän. Tyypillisen 65 m² lattian työaika on noin 4-5 päivää riippuen lattian kunnosta.

Puhtaaksihionta ja öljyvahaus

 

27 €/m²

Muut työt

 

Pelkkä puhtaaksihionta (alkaen)

17 €/m²

 

Puhtaaksihionta ja maalaus kahteen kertaan (Betolux)

25 €/m²

Tuntityöt

(listojen irroitus/asennus,
rappusten askelmien hionta, ym.)

40 €/h

 

Wanhan lankkulattian maali-/vernissakerrosten poistotyölisä

6 €/m²

 

Alle 25 m² pientyölisä

50 €

 

Hionta, lipeöinti ja öljyäminen

Kysy!

 

Hionta ja öljyäminen

Kysy!

 

Kaikki hinnat sis. alv 24%

Osmo Color värikartta sävyt 30xx
 

 

Sävymallit ovat vain suuntaa antavia ja lopputulos on aina lattiakohtainen. Ensimmäisen värjäyksen jälkeen on mahdollista korjata sävyä voimakkaammaksi muttei kevyemmäksi. Puulattia on aina kirjava jossa väri elää.

 

Vaalealla puulla (kuusi).

 

 

Keskiruskealla puulla (tammi).

Parkettihuolto J. Kakko
Y-tunnus: 2793692-5
Kiskontie 1140 b
25130 Salo
  • Facebook Social Icon